mandag den 22. marts 2010

Uh-huuuh!

Mission accomplished! OWLS!
Mønster: 'Owls' af Kate Davies str. 4/38'' med følgende ændringer: Indtagninger og udtagninger er placeret i siderne, jeg har strikket 3 omgange ret efter samling inden uglerne, den er væsentligt længere end i mønstret og der er kun to ugler der har fået øjne.
Garn: En tråd supersoft, farve opal og to tråde tussah/merino fra Heinrichsens Uldspinderi (købt på et besøg på spinderiet for efterhånden længe siden), 388 gram ialt. Jeg havde hele tiden troet at tussah'en skulle kombineres med en lidt mørkere fave blå for at få en lidt meleret effekt/spil i garnet. Den lysere opal var slet ikke hvad jeg havde tænkt mig, men farverne fungerer perfekt sammen og giver en lys og sommerlig effekt, der passer til en varm trøje til den lyse tid vi går i møde. Jeg er meget tilfreds og glad for det endelige farvevalg. Supersoft'en fungerer godt sammen med den silkemerinoen og hjælper til med at holde styr på det hele. Jeg lover jer for at trøjen er sååååå blød og lækker og så skøn selv at have direkte mod huden. Og selvom den er strikket med tre tråde er den let og overhovedet ikke brynjeagtig.
Pinde: 5 og 6 mm gav en strikkefasthed der matchede opskriftens.
Hot? Jeg krængede den over hovedet lige så snart jeg havde syet øjnene i lørdag formiddag og den har hængt på mig hele weekenden. Den opfylder lige præcis det formål jeg havde i tankerne havde til den; en hjemme-, hygge- være ude i haven-, legetrøje, som er blød og lækker og pæn.
Jeg ville ikke have en for stram trøje der ikke var til at bevæge sig, så jeg har strikket en størrelse størrere end normalt, dvs. uden 'negativ ease', og det fungerer perfekt. Særligt da jeg af uransagelige årsager endte med maskeantal til størrelsen mindre efter alle indtagningerne efter uglerne, hvilket (måske) er medvirkende til at den sidder perfekt øverst på bullen. Og så er der iøvrigt nu matchende ribkanter på ærmerne :-)

We have a winner!

6 kommentarer:

Strikkeheksen sagde ...

Ja, det skal jeg da lige love for! Wouw, hvor er den flot og helt fantastisk velsiddende - jeg synes også det er ret sejt, at det er to ugler ved siden af hinanden, der har fået øjne :-)

Farven? Ja, den er jo pragtfuld :-)

Monstermønster sagde ...

Den var superfin! Takk for tips pm å bruke de tre tråder sammen, det hørtes fantastisk mykt ut.

Skjønn farge.

Lone sagde ...

Den er bare SUPER flot!!!

Ulla sagde ...

Superflot og en sjov detalje med øjnene. Den ser rigtig hyggelig ud.

Fuglemamma sagde ...

Å så fiiiin den var! Jeg er stum av beundring over farge, passform, knappedetalj og det hele. Uhu, jeg vil også ha en!

Britt sagde ...

Det er i den grad en vinder - den sidder superflot på dig. Skøn farve! Og jeg er helt enig: supersoft og silkemerino er en helt fantastisk kombination.