torsdag den 3. februar 2011

Efterårsdragt

Jeg var ret overrasket over, at der kun gik 130 gram supersoft til Ivy League Vesten, så der var en del rester tilbage. Nogle af resterne er nu blevet til en efterårsdragt til lillebror. Jeg er forlængst blevet træt af at slæbe barnevogn/klapvogn ind og ud af bilen, så planen er at lillebror i endnu højere grad end sin storesøster og storebror skal blive en rigtig slynge/maitai-baby. Både til korte ture til byen mv., gåture i ufremkommeligt terræn (for en vogn), men også for at have et par hænder fri hjemme og så bare fordi det er så hyggeligt. Men så må der også en ulden heldragt til til efteråret, når vejret bliver lidt køligere.
Mønster: Heil dress fra 'Strikk til nøstebarn' af Kathrine Gregersen. Str. 6-12 mdr., men strikket på pinde 3 og 4 mm, så den blev lidt tættere og knap så bred.
Garn: 208 gram supersoft i farverne i farverne sage blue, cinnamon og pussy willow. Jeg er rigtig glad for striber generelt, men med kun 70-80 gram af hver farve skulle der tænkes nøje over hvordan striberne skulle være så der blev brugt cirka lige meget af hver farve og det så harmonisk ud. Det er lykkedes meget godt, men den mørke stribe i kraven var ikke beregnet - der løb jeg tør for den lyse farve og måtte supplere med den brune (cinnamon).
Pinde: 3 og 4 mm - en halvt nummer mindre end opskriften tilsiger og mange strikker, men jeg ville gerne lande på en lille str. 6-12 mdr.
Hot? Jeg synes den er blevet fin. Manden har endnu ikke kommenteret hjerteknapperne, hvilket nok betyder at han ikke har opdaget dem endnu. De var på lager og jeg synes de er ganske fine - i hvert fald til en lille dreng. Jeg har dog vendt bagsiden udad, da det fine udskårne mønster i knapperne i mine øjne nok alligevel ikke helt passede.

De allersidste rester af garnet blev brugt til et par vanter.
Mønster: Rillestrikka vottar - også fra 'Strikk til nøstebarn', str. 0-1 år.
Garn: 17 gram supersoft (cinnamon og sage blue).
Pinde: 3½ og 4 mm.
Hot? Jeg synes de er blevet for klumpede, fordi de skal strikkes frem og tilbage og derefter sys sammen. Så små vanter behøver ikke en ekstra søm, så næste gang bliver det på sædvanlig vis rundt på strømpepinde.
Sådan forsvandt 6 nøgler garn (halve + hele) og 10 knapper helt og aldeles fra lageret:-)

Her et lille bonusbillede fra sidste uges fødselar! 3 år og og pavestotlt af sin nye løbecykel! I den forbindelse må vi atter konstatere at vi er heldige med søde forældre der hurtigt springer til ved sygdom. Ikke blot ved børnenes, men også forældrenes. Fx når barnets moder ligger sig i sengen i flere dage med en ondsindet bihulebetændelse kombineret med hosteresterne fra en mycoplasma-infektion, så det føles som at få hamret søm i hovedet. Svigermor og gemalen stod derfor for rengøring og madlavning til de 16 mennesker der invaderede huset i anledning af sønnikes fødselsdag. Jeg fik da vist sagt goddag til gæsterne og så sov jeg ellers det meste af fødselsdagen væk...

8 kommentarer:

Strikkeheksen sagde ...

Åh, det var da ærgerligt - men stort tillykke med ham - godt at se, at cykler stadig gør små drenge glade (nu lyder jeg vist snart som en gammel bedstemor ;-))

Meget fin stribet dragt - jeg har strikket tonsvis af stribede dragter især til min ældste - altså da han var lille og dengang gik jeg meget op i, at drenge kunne og skulle bruge alle farver, så han har såmænd haft en i forskellige pink og hvide striber -og helt uden at tage skade, skulle jeg mene ;-) Så kan du vel også tillade dig et par hjerteknapper :-)

britt sagde ...

Superfint restegarnsstrik! Du har fået valgt striberne godt, for den er meget harmonisk i sit udtryk.

Tillykke med sønnen - sørme godt du havde hjælp at trække på, så han fik sin fødselsdagsfest.

Ulla sagde ...

Tillykke Andreas :-)
Tiden flyver af sted. Fede drag til junior. Bæredimser lyder som en rigtig god strategi. God bedring!

Birgitte sagde ...

Sikke en fin stribet dragt - den ser lækker ud!

strikkedilla sagde ...

Kjempefin dress. Slike plagg blir man så glad i.

Monstermønster sagde ...

Håper du er bedre!

Skjønn drakt, jeg har vært sæerdeles glad i barnas heldrakter. Både i vogn og i meitai.

Anonym sagde ...

Pyha, jeg håber, du er kommet dig helt igen!
Tillykke med sønnen! 3 år, det er stort ;)

Det er sådan en fin dragt. Har set den flere steder og bliver mere og mere "nødt" til at finde den bog til hjemmebiblioteket!

lilli hedegaard sagde ...

Hej jeg skal snart være mormor igen ig min datter vil så gerne have en strikket heldragt som din men gerne med hætte.ved du hvor jeg kan få en opskrift, hilsen Lilli