lørdag den 25. september 2010

Bøh!

Hov, er hun der endnu?
Ja da, men den virkelige verden har haft overtaget i mange uger - det har været en usædvanlig travl periode og bloggen er en de første ting, der måtte nedprioriteres. Det lysner heldigvis forude. Om et par uger venter en uges ferie under varmere himmelstrøg og så skulle hverdagen igen blive mere almindelig. Dét glæder jeg mig til.
Strik har der heller ikke været meget tid eller overskud til - det er sket mere end én gang, at jeg har dejset udmattet om på sofaen sidst på aftenen og er faldet i søvn! Så det er ikke meget mere end lidt vintergear jeg kan vise frem:
Først en hue og et par vanter på bestilling fra Kristine.
Mønster: Hue - Ribhue fra 'Hotte huer til børn' af Lene Holme Samsøe, str.6-9 år. Den er strikket indtil flere gange før og er med sin 2x2 ribeffekt super tæt og velsiddende. Vanter efter 'the knitters handy book og patterns' af Ann Budd, udgangspunktet vistnok 36 masker.
Garn: 74 gram arwetta (ekstra fin merino) til huen (dobbelt garn) og 49 gram til vanterne (ligeledes dobbelt) i rød med sorte striber.
Pinde: 3 mm til vanterne og 3½ til huen.
Hot?Ja, hun er ganske tilfreds. Faverne er nøje afstemt efter den sorte vinterjakke der længe har ligget på lager og hendes meget bestemte ønske om røde overtræksbukser til. Problemet er bare at det ikke er til at opdrive et par røde overtræksbukser. Overhovedet...

Den anden hue på billedet er til mig selv.
Mønster og garn: Luna hue af Hanne Falkenberg. Opskriften fulgte med et bundt Handmaiden strømpegarn jeg købte på Husflidsmessen i starten af måneden. Det er egnetlig strømpegarn, men så forfærdeligt blødt at jeg ikke helt tør tro på, at det kan holde til sliddet som strømper. Men det er nogle fine, fine farver.
Pinde: 4 mm.
Hot? Ja, den sidder rigtig godt, dækker ørerne og passer under cykelhjelmen.

Egentlig ville jeg nu gerne starte på et større projekt til mig selv - gerne noget flerfarvet, men jeg kan bare ikke helt finde det rigtige. Gode ideer modtages meget gerne.
Mit Aestlight shawl er i øvrigt godt undervejs. Jeg skal snart til ydreborten og kigger bekymret på det hastigt svindende garnnøgle...
Resten af weekenden står i familiens tegn. I aften skal vi spise is og se Olsen-banden og i morgen er der planlagt familieudflugt. Det vil sige....måske... for Andreas lyder som en søløve og er begyndt at have blanke øjne...

1 kommentar:

Ulla sagde ...

Ak ja det virkelige liv. Samme situation her :-(

Flerfarvestrik:
Isagers Sommer i Tokyo (Japan bogen)

Christel Seyfarth kit (Se hjemmeside) evt Folklore, du skal så bare have fat på Verena.

Alice og Jade Starmore; Se Virtual Yarns helt sikkert pengene værd og såååå smukt garn. Der er meget underholdning i sådan et kit. og Fair Isle Knitting er god og smuk.

Eunny Jang - (Venezia, Ivy league eller Autumn Rose)

Så er der jo også Fasssett m.fl. i Rowan hæfterne
eller de smukke vanter a la estisk design

Er du mere til vævestrik er der Falkenbergs Jazz, La Scala og Bente Rønberg mm