søndag den 20. februar 2011

Vinterferie

Der er mange gode grunde til at tilbringe uge 7 i Berlin:
- vi står ikke på ski
- familien består bl.a. af en skoleelev og en underviser
- det er nemt at køre til Berlin -> sydpå og så til venstre
- Berlin er meget nemt at komme rundt i - også selvom man har en stor klapvogn med
- der er masser og masser at se på og lave med børn
- man kan leje en lejlighed på Prezlauer Berg gennem arbejdet
- det var sidste mulighed for en ferie for 4 inden vi snart bliver slået hjem i Ludo - storbyferie med baby på slæb virker ikke såååå tillokkende
Så selvom det ikke er længe siden manden og jeg sidst var i byen trillede vi altså sydpå igen. Forinden havde vi erhvervet os dvd-afspillere til bilen - stoooor succes = rolige børn HELE turen, afslappede forældre og masser af strikketid til fruen :-)
Og så kan vi klappe os selv på skulderen over hver eneste dag at have gået vores 10000 skridt. Vi har gået og gået og gået og set en masse og storhygget os.

Vi har set Berlinmuren - i flere udgaver endda -, store dinosauerer-skeletter på Naturhistorisk Mueseum og et for Kristine fascinerende afsnit om udviklingen af mennesket fra abe til homo sapiens, vi har været i Legoland Discovery Centre hvor man også selv kan bygge og fx afprøve sine biler på bilramperne til stoooooor fornøjelse for Andreas. Berlin Zoo og deres feeeede legeplads fik besøg, Alexanderplatz og fjernsynstårnet (næsten, for køen var lang, vi var trætte og Kristine hader elevatorer). Vi tilbragte næsten en hel dag på Teknologimuseet, hvor Andreas var helt væk i deres imponerende togsamling og faderen fandt stor fornøjelser i udstillingerne om computerens historie - museet kan virkelig anbefales! Sidste dag planlagde vi et besøg på Brandeburger Tor og en tur op i glaskuplen på Rigsdagen:

Men ak - vi havde ikke gjort vores hjemmearbejde godt nok - siden november har man skullet annoncere sin ankomst mindst en uge i forvejen og kun dem der har gjort det bliver lukket ind. Det var en streg i regningen:-) Men så fik vi da bare kørt lidt mere i tog til Andreas' store fornøjelse.
Og så skal det for fuldstændighedens skyld også nævnes at der også blev masser af tid til hygge både på cafe og i lejligheden (den gravide frue trængte jævnligt til hvil...).

Så der var en vældig god ferie og en rigtig positiv oplevelse af tage børn med til storbyen. En uge er dog maks - vi var alle trætte og mætte af indtryk da atter vendte næsen vest og nordpå. Hjem til sne - for selvom det var koldt i Berlin hr vi ikke haft nedbør og det har været fint vejr. Næste gang vil jeg dog se byen om foråret når træerne er sprunget ud og man kan sætte sig på en bænk og hvile sig uden at få næsen frosset af.

Strik? Joooo, det blev til cirka det jeg strikkede på turen til Berlin og så en smule en formiddag mens vi hyggede og spillede i lejligheden. Men på pinde 4 kan det så også hurtigt blive til en halsedisse og en hue:

Ups - billedet vender forkert

Mønster: Falke - opskriften kan findes på Filcolana, str. S og Ribhue fra 'Hotte huer til børn', maskeantal efter mindste størrelse fratrukket endnu en størrelse (giver det mening?) pga. strikkefastheden.

Garn: 133 gram lysegrå Peruvian Highland Wool fra gemmerne.

Pinde: 4 mm

Hot? Tykke og varme - modtageren nægter at stå model til en indendørsfotoseance, men sættet vil passe fint til termotøjet der forhåbenligt snart skal i brug....

4 kommentarer:

Strikkeheksen sagde ...

Lyder herligt - men jeg ville også gentage turen i foråret :-) Flot, at du også nåede at strikke så fint et sæt :-)

Sikken et skønt billede af dine unger - det pigebarn har iøvrigt verdens flotteste hår :-)

Anonym sagde ...

Lyder som en dejlig tur. Vi har også talt om at tage til Berlin med MM inden alt for længe ;)

britt sagde ...

Det lyder som en fantastisk ferie - uha jeg vil også mægtig gerne til Berlin.

Ulla sagde ...

Uuuuhhh lyder som en skøn tur. Jeg vil gerne til Berlin igen, for sidst var det bare 4 timer.