søndag den 5. august 2012

Starling Bluse

Det blev de lyserøde/grå smukke Birte Sahl knapper, købt på Saltum Uldfestival) af keramik der vandt. De passer helt perfekt (Ulla -> de er skærmen der snyder. Garnet er gråt) til retrillerne og den grå farve, der lige får et lille pift.
Starling har været mit sommerferieprojekt. Jeg slog op aftenen inden ferien og blev færdig med strikningen og sammensyningen den sidste ferieaften.
 Mønster: Starling Bluse af Helga Isager fra `The Bird Collection´. Havde jeg uanede mængder af tid strikkede jeg stort set hele hendes collection. Hun er min favoritdesigner. Str. S pga. ændrede strikkefasthed. Den er en str. M med lidt positiv ease, nøjagtig som jeg ville have det + lidt længere end opskriften (men det var vist en målefejl eller af den voksede i længden efter vask?). 
Jeg kopierede Merete og syede raglanudtagningen sammen og pyntede med knapper. Der er stadig rigeligt plads til at få trøjen over mit grødhoved.
Opskriften er enkel, meeeen man skal holde tungen lige i munden ved raglanudtagningerne. Jeg måtte tegne et skema og strege ud for hver pind for at kunne holde rede på det. Og for første gang har jeg dissideret savnet(/manglet?) nogle oplsyninger i opskriften. Jeg havde nemlig ikke lige mange masker på ryg og front efter deling til ærmer og opskriften nævner ikke noget om hvor mange masker der skal være på stykkerne - kun på ærmerne. Og da jeg have været meget omhyggelig med udtagningerne, maskeantallet på ærmerne passede og, nok så vigtigt, ikke gad trævle op, er der altså flere masker fortil. Så må det stå hen i det uvisse om det var meningen...
Garn: 1 tråd spinni i farve 47 (antracit) og en tråd alpaca 2 i farve 11 (også antracit). Dermed er det samme type garnkombination som hendes Camomillesjal og således også en anden strikkefasthed der gjorde at jeg strikkede str. S. 
Garnet har ligget en evighed i gemmerne og forsøgt strikket op til Helgas Isagers Swallow cardigan, men valgte alligevel at trævle op og strikke denne istedet.
320 gram har jeg brugt, heraf er de lige knap 200 gram spinni.
Pinde: 3 og 3½ mm rosentræ.
Hot? Helt bestemt en fin bluse, der sidder godt og er dejlig blød pga. alpacaen. Alt der grå kunne måske nok blive piftet op med en tørklæde, men jeg er vild med strukturen i det retstrikkede med hhv. skiftende 1 tråd og 2 tråde. Jeg frygtede lidt michelin-effekt, men det synes jeg slet ikke.
Man kunne næsten gå og glæde sig til lidt koldere grader så man kunne tage den i brug...

8 kommentarer:

Monstermønster sagde ...

Veldig fin! Absolutt lekker i grått, klassisk og elegant.

Birgitte sagde ...

Hvor et den skøn! Og så i en af mine yndlingsfarver, Isagers antracit :)
God ide at sy raglanen sammen - man har jo ikke brug for den åbning...

Strikkeheksen sagde ...

Hej igen :-) Jeg synes ikke den mangler noget som helst oppiftning, for knapperne er lige præcis prikken over i´et - godt at du ikke valgte dem med alle farverne :-) Rigtig flot og velsiddende trøje :-)

Super dejlig unge med solbriller og skøn vest til din rødhårede datter :-)

GrenDesign sagde ...

Godt valg! Den er simpelthen fantastisk og knapperne er perfect match! Tillykke med din nye klassiker.

Ulla sagde ...

Øj den er fed. Jeg overvejer (næsten) at æde mine ord og strikke en amimonomodel ;-)

Karen S, Lykkefanten sagde ...

Øj, hvor er den dog smuk! Den passer rigtig godt til dig og der er ikke skyggen af michelin (der skulle da lige være stjerner) at se!

Unknown sagde ...

Jeg har prøvet så 4 eller 5 gange for at afslutte ranglanudtekningen men jeg altid gør noget forkert. Ville det være muligt at få oplysninger fra dig om, hvordan du gjorde det? Jeg tror, ​​der er noget, jeg ikke forstår.

yanmaneee sagde ...

balenciaga shoes
goyard
kyrie shoes
golden goose sneakers
off white jordan 1
ferragamo belt
timberland boots
longchamp handbags
hermes online
nike basketball shoes