tirsdag den 22. oktober 2013

Kristines trøje

Kristine tidligere på dagen: 'Jamen mor, mit hår er vådt og mine bukser passer ikke til trøjen - så du må ikke vise billederne til nogen'.
Mor: 'Nej, nej, kom med ud inden det bliver mørkt så vi kan tage billeder'.
 Det var på Fanø at hun så denne trøje som hun godt kunne tænke sig - nu hvor jeg jo også havde strikket en til Andreas. Desværre gik mønstret bare til 9 år og hun ville gerne have en hætte, så vi nøjedes med at købe garnet og jeg lovede så at producere et lignende mønster. Og igen blev 'the knitter´s handy book of sweater patterns' min bedste ven. Den bog er altså genial når man vil give sig i kast med et projekt a la 'strik-en-trøje-med-dette-mønster-og-dette-garn-uden-tilhørende-opskrift'.

 Mønster: Udgangspunktet er bogens raglan sweaters (trøje versionen), str. 86,5 cm, hvilket vel svarer til en 10-11 år. Da det var et specifikt krav at der skulle lynlås i har jeg slået 2 masker ekstra op i hver side fortil og taget 3 masker løst af i begyndelsen af hver pind (med garnet hhv. for og bag maskerne) for at få en pæn afsluttet kant til lynlåsen. Denne kant er fortsat hele vejen op af hætten som bare er strikket lige op med enkelte indtagninger midt på til sidst for at få en pæn afrunding. Jeg tror den bliver mere til pynt end gavn, for garnet kradser lidt, men det er også helt fint. Jeg har strikket efter to forskellige strikkefastheder i bogen, da der var ret markant forskel på det glat- hhv. mønsterstrikkede.
Garn: 359 gram Lama Uld i farven brændt karry. Meget fin farve. Jeg troede egentlig at garnet var utvundet, men det er jeg nu ikke helt sikker på - måske bare tvundet løst? Let kradsende, men fint til en udendørs trøje og dejligt at strikke med - dog med en enkelt note til mig selv: 'Strik ikke med dette garn i bilen på vej til selskab mens du har sorte bukser på.' 
Pinde:  4 og 5 mm.
Hot? Den passer i hvert fald fint og det må være det perfekte udgangspunkt. Time will tell...
 Der var noget garn tilovers, så det blev også til et par matchende vanter.
Mønster: Udgangspunktet er Annes gamle opskrift på vanter. Udgangspunkt 36 masker, reduceret til 34 efter ribben og ellers bare strikket med gentagne prøvninger af datteren undervejs så de designet til hendes hænder. 
Garn: Som ovenfor - 47 gram.
Pinde: 4 mm.
Hotte? De varmer i hvert fald fysisk hænderne - og de er lagt sirligt på hylden med børnenes vanter og huer, så noget kunne tyde på snarlig brug :-)
Jeg kan i øvrigt næsten passe vanterne - hvornår blev hun så stor!

4 kommentarer:

Fuglemamma sagde ...

Dette var virkelig en flott jakke, veldig fint mønster og design og passord og det hele. Og fargen kler modellen din så veldig godt. Kjempehot vil jeg si, og godt jobbet!

Karen S, Lykkefanten sagde ...

Hvor er den bare smuk, den sweater! God pasform og lækker farve, som er rigtig flot til hende!

yanmaneee sagde ...

adidas stan smith
jordan shoes
michael kors handbags outlet
michael kors outlet
calvin klein underwear
supreme
yeezy boost
vapormax
yeezys
off white

jasonbob sagde ...

supreme
bape hoodie
jordan 4
golden goose shoes
yeezy
kyrie 5
golden goose sale
balenciaga sneakers
kyrie 6 shoes
supreme hoodie