tirsdag den 17. juni 2014

Laneway, sweater-style

Jeg er generelt ikke typen, der er i allersidste øjeblik - uanset om det er deadlines eller middagsinvitationer -, men jeg er i ekstra gooood tid med min Laneway, hvor jeg havde givet mig selv frist til efterårsferien. Men jeg fandt lidt strikkemojo blandet med en god del viljestyrke i tanken om at rydde strikkekurven inden sommerferien. Så da det første ærme med hiv og sving og en del optrævlningerne blev færdig bed jeg tænderne sammen og speedstrikkede det sidste. Hæftede ender mens jeg snakkede med svigermor og vupti! Strikkekurven er tom - eller næsten, for turen gik til Nordsjælland til søsters bryllup i weekenden og til Legoland i dag, så et par strømper måtte på pindene til køreturene. Men de tæller ikke i den sammenhæng:-)
 Mønster: 'Laneway' af Veera Välimäki, sweaterstyle, str. m. Det var de sjove ind- og udtagninger foran jeg faldt for og som jeg også syntes kunne være cool på en sweater. Så på kroppen har jeg taget ud på hver 12. pind i stedet for hver 4. ligesom jeg forinden havde taget 4 ekstra masker ud under armene fordi jeg synes det giver en bedre pasform. Der er ingen lommer og striberne er 6 rækker grå, 2 rækker blå.
Ærmerne er hellange med indtagninger på hver 19. pind og yderligere 6 indtagninger ved ribben som er forlænget til 5 cm. 
Garn: En tråd spinni (farve 54)/en tråd alpaca 1 (farve 23) for den blå stribe og en tråd spinni (farve 23s)/en tråd blackhill alpaca (farve SFN41) for den grå farve. 334 gram ialt. Jeg har ingen ide om hvor meget jeg har brugt af hver farve, men ca. 2 1/3 nøgle af den grå alpaca, så det giver måske en ide.
Pinde: 3,5 og 4 mm.
Som sagt er det de skæve linjer blandet med striberne jeg synes er sjove.

Hot? Jeg forudser et vist brug når vejret bliver dårligere :-)

I dag var det fantastisk og her er lige et par af dagens øjeblikke!