lørdag den 2. maj 2015

Indfrielse af et løfte

I efteråret strikkede jeg 'Skråplan' til Andreas. I halvpatent tog det sin tid og det var ikke det bedste strikketøj ever. Men Andreas blev rigtig glad for sin grønne trøje og har brugt den ganske meget. Desværre blev den mere og mere stampet og forvasket for hver vask og er faktisk krøbet en hel del. Så grim blev at jeg nægtede Andreas at tage dem på mere. Hvad der er gået galt forstår jeg ikke. Jeg vasker alle ting strikket i bomuld/uld på samme uldprogram uden problemer. Også sammen med den grønne Skråplan uden at der er sket det mindste med de andre. Så hvorfor den skulle tage så meget skade af en uldvask på 30 grader forstår jeg ganske enkelt ikke. Og nej, den er ikke ved en fejl kommet i kogevask.
Summa summarum - jeg lovede Andreas en ny GRØN trøje. 
Det blev denne her!
Mønster: Rajas raglan fra 'Børnestrik på pinde 3½-4' af Lene Holme Samsøe. Min strikkefasthed var en helt anden end opskriftens, så jeg har strikket mindste størrelse, men med længder efter str. 8 år. 
Garn: 412 (!!) gram Wollmeise Blend lagt dobbelt. Det er et tungt garn, men det er blødt (der er cashmere i), det er grønt og garnet var allerede på lager. Så i stedet for den grønne trøje jeg egentlig havde tiltænkt mig selv, har jeg indfriet mit løfte til Andreas om en grøn trøje. Win, win.
Pinde: 4½ og 5 mm.
Hot? Trøjen er kommet på hver dag i de tre dage den har været færdig. Lige nu ligger den til tørre efter sit første bad - vi lavede bål til eftermiddag, bagte snobrød og spiste dem med ketchup til og det bar trøjen tydelige præg af..:-) Den nye grønne trøje er god lang og kan strækkes en del i vask, så jeg spår at der - i modsætning til sidste grønne trøje - er noget mere potentiale i denne her.

2 kommentarer:

Monstermønster sagde ...

For en fantastisk grønnfarge! Perfekt gressgrønn.

At den har vært mye i bruk er et stort kompliment, da er det jo blink hos mottager.

Birgitte sagde ...

Ærgeligt med den første trøje, men denne her er virkelig fin!