lørdag den 19. april 2008

Tomten jacket

'Den er godt nok pæn' sagde manden da han så den. Og det synes jeg faktisk også selv. Designet er jo egentlig såre simpelt - ene retmasker - men med en ganske smuk effekt.
Jeg har strikket uden hue. Det var der ikke garn nok til.
Klovneknapperne sætter lige prikken over i'et - jeg synes de er noget så søde til og giver lige lidt farve. Der må gerne være lidt kulør på tilværelsen, når man er lille.
Mønster: EZ's tomten jacket fra 'Knitting without tears'. Ingen ændringer i designet udover at den er strikket uden hue.
Størrelse: Ca. 80/86. Jeg havde egentlig tænkt den som en barnevognsjakke til efterårets middagslure, men den bliver nok nærmere til en klapvognsjakke til næste forårs traveture (heri er indlagt en forventning om at sønnikes vækstkurve flader liiiiidt ud :-))
Garn: 100 gram arwetta ekstra fin merino, farve violblå. Ca. ½ meter tilbage.... + lidt hvid arwetta.
Og nogle gaaaaamle rester blå og hvid bomuld/acryl garn, der blev brugt til at strikke en barselsgave til min venindes søn på nu 8½ år. Hmm, ja, det der bomuld/acryl køber jeg ikke igen - dertil har jeg haft for meget lækkert garn mellem hænderne. Men jeg havde så meget tilbage, at jeg syntes jeg 'burde' bruge det istedet for at forære det til børnehaven.
Strikket i dobbelt garn på pind 3½. Og det er for tynde pinde til de to garner. 4½ havde klart været bedre og givet en meget bedre strikkeoplevelse, men jeg kunne hurtigt se, at jeg ville ende med en størrelse meeeget stor (måske en børnehavejakke...) og det ville jeg ikke. Så istedet er den blevet lidt 'fast' i det, så den er lidt 'jakkeagtigt'. Uden at være for stiv i det. Og det er jeg faktisk helt godt tilfreds med.
Til gengæld giver dobbelt garn og farveskiftene et hav af ender der skal hæftes. 6 gram ender ialt er altså lidt meget.
Forbrug ialt på 278 gram - det giver et fingerpeg om jakkens 'fasthed'.
Hot? Ja.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det har manden så ganske ret i, den er rigtig flot. Livet er for kort til dårligt garn, så forær det væk til nogen, der kan bruge det, hvis du ikke gider strikke med bomuld/akryl :-)

Anonym sagde ...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Plotter, I hope you enjoy. The address is http://plotter-brasil.blogspot.com. A hug.

Anonym sagde ...

Jag är imponerad av strikogquilt.blogspot.ru, måste jag säga. Verkligen inte ofta möter jag en blogg som är varje uppfostrande och underhållande, och låt mig informera dig, du har fått träffa huvudet på spiken. Ditt koncept är enastående, svårigheten är en sak som inte är tillräckligt folk talar intelligent om. Jag är väldigt lyckligt att jag snubblade hela denna i min söka efter något om detta.