mandag den 2. marts 2009

November Socks


Nej vel - de ligner overhovedet ikke dem her. Men det var det meningen de skulle. Først var det ribben dert gik galt med. Det ville overhovedet ikke fungere med de drejede masker sammen med sort garn og nye tynde pinde. Endte så med at lave en almindelig rib 2 ret, 2 vrang. Begyndte derefter på mønsteret, men med samme resultat. Endte med at trævle op og strikke ret. Gaaaaab; Holder stædigt fast i, at det i hvert fald ikke er øjnene den er gal med. Men uanset hvor praktisk og hvor meget jeg vil få brugt mine nye sorte strømper, så holder jeg altså ikke til et par til...
Mønster: 56 masker, boomeranghæl, str. 39.
Garn: Opal, sort.
Forbrug: 74 gram.
Pinde: 2,25 mm nye knit picks strømpepinde (smart det der med at der er 6 i en pakke). Er dermed gået et kvart nummer ned i forhold til hvad jeg plejer at strikke på. Selvom jeg ikke har oplevet problemer med holdbarheden i mine opal-strømper, så håber jeg alligevel, at det generelt hjælper på holdbarheden. De er i hvert fald blevet dejligt tætte og 'faste' i det. De er dog også blevet en anelse stramme, så måske 2, 25 mm kræver 60 masker. Noget helt andet er, at jeg aldrig helt har forstået de amerikanske sokke-opskrifter - de har altid en hulens masse masker? Eller er det bare mig der kan lide at strømperne 'sidder til'?

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Amerikanerne strikker bare strømper meget tætte. Der er typisk 36-40 masker på /10 cm. Ligesom dig bruger jeg 2,25 mm pinde til alm strømpegarn, de bliver mere tætte og knap så slaskede.

Sort er p*ssetrælst at strikke, man skal i hvert fald have ordentlig lys.