lørdag den 20. december 2014

Epistrophy

Jeg skyndte mig at forudbestille Kate Davis' Yokes, så snart jeg kunne. Jeg er ret begejstret for hendes stil og designs, så første Yoke er allerede færdig: Epistrophy!
 Mønster: Epistrophy af Kate Davies, str. 4. Jeg har strikket den ca. 5 cm længere og strikket ribben i halsen på et halvt nummer mindre end anbefalet, da den blev alt for løs. Ellers ingen ændringer. Super god opskrift og så kommer alt det sjove mønsterstrik til sidst. Jeg kunne ikke få knapperne til at matche helt op med ribben, så den nederste knap sidder lidt højt. Det gør nu ikke noget.
Garn: ÅLJ i en fin støvet blå farve og en spinni, farve 54 og en tråd højlandsuld i silver grey til mønsterfarven, der således er lidt meleret. Den blå farve er altså så fin og ÅLJ er skønt at strikke med og bliver helt fantastisk efter at det er skyllet op. Ialt 401 gram
Pinde: 2½, 3 og 3½mm. 
 Bla, bla: Jeg prøvede metoden med at sikre maskerne med hækling inden opklip, men syntes det blev alt for klumpet. Så jeg har brugt symaskinen og så klippet op. Det er meningen at de rå kanter skal have et fint bånd bagpå, men det blev også for klumpet og trak trøjens kanter lange (min fejl...), så dem pillede jeg op og har bare stikket kanterne ned. Hvis det ender med at være en trøje jeg mest bruger åbent vil jeg nok se mig om efter et bedre bånd - hvis jeg alligevel altid har den halvt eller helt knappet tror jeg ikke jeg gør mere ved det. Nu får vi se. 
Den er i hvert fald dejlig lun og varm da vi tidligere i dag var på tur efter juletræ. Med sav og gummistøvler i koldt og blæsende regnvejr. Så juletræet er i hus og juleferien begyndt for alle undtagen skolebørnene:-) Jeg er begyndt på et juleferie-strikketøj - Jen (i fire farver), jeg har lært Kristine at spille Canasta og jeg har fået tæv af Andreas i 'krig'. Jeg mangler stadig at pakke en enkelt gave ind og bage pebernødder med ungerne, men alt i alt ser det ud til at det også bliver jul i år:-) 

1 kommentar:

Monstermønster sagde ...

Ah! Det var raskt! Boka er kommet hit i hus, og denne er en av mine favoritter, men det drøyer nok litt tid før jeg kan få den på pinnene.

Fin farge!