mandag den 27. august 2007

Ny opsparingskonto

Pyyhhh, der er mange ting, der skal ordnes når man køber hus. Vi snakker med advokater, banker, forsikringsselskaber osv. Ikke særligt spændende, men så absolut nødvendigt.
Jeg kan bedst lide når der er orden på tingene - den her overgangsfase stresser mig lidt.

I det mindste har den inspireret mig til at lave en ny konto - en garnopsparingskonto. For et par måneder siden forsøgte jeg mig med en optælling af lageret - med henblik på at få overblik og holde lidt igen med garnindkøbene. Så havde jeg en lang periode med kvalme og en hverdag der indhentede mig og det medførte bl.a. lidt ekstra garnindkøb (trøstekøb?).
Men i bund og grund bryder jeg mig ikke om at have et alt for stort garnlager. Jeg synes det er lidt et "spild" bare at have garn (næsten kun) for garnets skyld. Der skal strikkes af det! Derudover kan jeg godt lide orden og enkelhed (som ovenfor nævnt!) og jeg bryder mig generelt ikke om at have ting i gemmerne. I hvert fald ikke for mange ting. Jo, jeg har ting på loftet (som fx barnevogn og diverse baby-udstyr, der jo snart skal i brug :-)), men jeg vil hellere skille mig af med ting jeg alligevel ikke bruger, og som jeg med sikkerhed ved aldrig kommer i brug igen, hvis de er modne til loftet.

På den anden side tror jeg heller ikke jeg får lageret synderligt nedbragt, hvis jeg aldrig må købe nyt garn til nye ideer. Det bliver for kedeligt. Derfor sættes halvdelen af vægten af et færdigt arbejde ind på en opsparingskonto. Jeg må således kun købe garn for det antal gram der er sat ind på kontoen. På sigt må det jo betyde et mindre lager. Tidshorisont? Jeg har en ide om at kontoen skal eksistere frem til min kommende barsel engang slutter. Dvs. engang til januar 09.
Ingen regler uden undtagelser! Hvis mavens beboer viser sig at have en "tap" må jeg købe "drengefarvet" garn til et par småprojekter.

1 kommentar:

strikkeforsker sagde ...

Lyder som en rigtig god ide, der skal være en gulerod. Jeg prøver at lave samme type opsparing. Men gik fuldstændig amok i sommerens løb... Der skal lagerstrikkes hele efteråret.