torsdag den 23. oktober 2008

Så langt, så godt


Så er delene til den næsten uendelige elefanttrøje færdigstrikket. Pyyyyh... Nu starter den virkelige udfordring så. Jeg har aldrig syet og klippet i strik før og jeg har næsten koldsved bare ved tanken.
Gode råd modtages derfor med kyshånd.
Og til sidst et helt konkret spørgsmål: Skal spændingen på symaskinen ændres når der syes i strik?

3 kommentarer:

Karen-Ditte sagde ...

klip i strik - det er kun lige første gang at du vil tænke. Uhada, det er nemlig ikke så svært. Spændningen på din maskine skal være let løsere end ellers. Syg langsomt, så trådene ikke trækkes. Jeg plejer at syg i et U rundt i ærmegabet og så 5 mm ved siden af endnu en stikning så jeg er sikker på at der ikke er nogle tråde der ikke er hæftet i sygningen. Bagefter skal du montere så man ikke kan se symaskinesygningen på retsiden. Nordmændende som ofte klipper, har en teknik med at skjule garnender og sygning i en slags indvendig bise. Men det bliver lidt kraftigt. Jeg plejer at syg det sammen i handen med maskesting fra forsiden så jeg hele tiden kan "se" resultatet.
Det lyder besværligt men er det ikke - bare kast dig ud i det.

Fuglemamma sagde ...

Så utrolig flott den ble i de fargene:-) Godt jobbet! Jeg har sydd i strikk flere ganger, og det beste rådet er egentlig bare å kaste seg langsomt ut i det;-) Jeg er glad i å strikke en liten kant på ermet i grunnfargen som jeg syr over sammensyingen av ermet på innsiden. Litt klumpete ja, men pent og slitesterkt. Ha en fin søndag!

Merete sagde ...

Lykke til! Det er skumlere før du setter saksen i strikket enn etterpå. Jeg lot min mor gjøre det i mange år, før jeg til sist innså at jeg en gang selv var mor som skulle ordne opp for mine... og da var det greit å begynne å øve.

Så lykke til med fortsettelsen, det blir spennende!