onsdag den 30. december 2009

Snip, snap,

snude - så er den jul ude. Julepyntet er pakket væk og juletræet pynter nu udenfor på terrassen sammen med en sveden juledekoration som nær havde brændt hytten af 1. juledag (læs: ½ meter høje flammer indendørs sandsynligvis pga. et væltet/revnet fyrfadslys).
Jeg ånder lettet op - nu er det mit hus igen. Jeg ved ikke rigtig hvorfor, men denne december/jul har bare ikke været min i år. Mentalt har jeg haltet bagefter hele december og da juleferien endelig kom var det med de første gæster væltende ind af døren 3 timer efter.
I år har jeg savnet det jeg synes december og julen skal være: Masser af små tidslommer af hyggestunder med mand og børn med tid til udeture og leg kombineret med velplanlagte gaveindkøb/madindkøb, der hverken stresser eller overskygger selve julen.
Næste år er der et par ting der skal planlægges anderledes...

Nå, men roen er ved at indfinde sig og nytårsaften skal vi traditionen tro bare være os selv. Posten kom med mandens julegave i dag, så lige om lidt skal jeg have en kop varm the og bladre lidt i bøgerne - mon ikke der kommer et par sokker eller to derfra i løbet af næste år?

3 kommentarer:

strikkeforsker sagde ...

Nyd freden og roen. Vi har nøjagtig de samme planer som jer for nytårsaften. Nemlig fred, ro og egotid til den lille familie.

P.S. Hvilken Pfaff har du og hvor er den købt?

Strikkeheksen sagde ...

December er en rigtig uforudsigelig og ubehagelig måned, det amerikanske udtryk "killer month" har jeg bevidst udeladt ;-)

Godt, at det er overstået for i år og at du har lagt planer for "en meget bedre december næste år".

Jeg har været glad for at finde din blog i år, den er dejlig og inspirerende og ønsker dig og din familie et rigtigt godt nytår

britt sagde ...

Tja, jeg synes også december og julen løb fra mig på en eller anden mærkelig måde. Nu nyder vi et par fredelige mellemdage bare os 4 - og det samme gælder festen i aften: vi har skabt en tradition med at nytårsfeste bare os 4 - men stuen har til gengæld fået alt hvad den kan trække af serpentinere/slingers, konfetti og det hele. Vi er i festtøj, spiser nytårsmad og fester og danser med vores børn, skyder krudt af, ser 90 års fødselsdag, hopper ind i det nye år og drikker champagne/festlige børnedrikke. Det er hyggeligt og festligt - og de glæder sig hvert år....indtil videre...en dag rammer vi nok teenage-muren med forventninger om et større brag.
Rigtigt godt nytår!
:-) Britt