lørdag den 2. januar 2010

Awards a la Lena, 2009

Produktionen for 2009 kan læses i sidebaren og jeg har tidligere skrevet om strikkeplanerne for 2010. Men for lige at afrunde 2009 helt uddeles årets awards hermed:

Årets mest bruge strik, voksne: Cabled spiral pullover. Den er forholdsvis ny i garderoben, men allerede brugt meget flittigt. Den er varm, blød, let og klædelig uden at være kedelig. Kan gå til jeans, cowboynederdelen og de sorte bukser. Og så luner den dejligt om halsen når man cykler om morgenen.
Årets hit:Cabled spiral pullover og Clover.
Årets stolthed: Andreas' julekalender. Det er ganske vist ikke strik, men det er nok den ting jeg har været mest glad for at færdiggøre og vise frem. Der er nu noget særligt over at lave ting til sine børn, som tages frem år efter år og som bliver en del af børnenes tradition.
Årets mest brugte strik, børn: Hmmmm, den er godt nok svær. Trøjen som ligger i vuggestuen og som Andreas har på hver dag når han skal sove eller måske den stribede raglan som passer perfekt nu og som næsten aldrig er i skabet fordi den enten er på drengen eller i vasketøjskurven. Og så er der jo også diverse veste.... Under alle omstændigheder er Andreas en meget taknemlig bruger af mors hjemmestrik. Det er sket mere end en gang at han har taget en vest frem med ordet 'på'. Eller har nægtet at tage den af om aftenen med det resultat at han ofte sover med uldvest på.
Årets flop: Tjaaaa, der er ikke nogen oplagt kandidat som sidste år, men det er altså begrænset hvor mange gange jeg har haft Storm på - den er aldrig rigtig kommet til at sidde godt på mig og er lidt for vamset til at være fiks på kontoret. Den kan dog fint bruges som hygge/hjemmetrøje. Frode 3 er nu heller ikke noget at råde hurra for - den er for vid i halsen og er bare sådan lidt la la, måske kommer den hen at bo i vuggestuen som ekstra trøje.
Årets redning: Pine. Var næsten færdig med hele trøjen, da jeg klippede ærmerene op nedefra fordi de var for lange for efterfølgende at finde ud af, at man ikke kan samle masker op den gale vej i patent. Hold k... hvo fik jeg sved (helt bogstavligt) på panden. Og så lykkedes det alligevel at få en rigtig, rigtig lækker trøje ud af det, som kandiderede til årets hit.
Årets overraskelse: At jeg rent faktisk fik strikket Adamas Shawl færdigt og at sjalet bliver pænt flittigt brugt som sådan en pænt krøllet/arrangeret klud om halsen til den sorte bluse. Og til festmiddagen på årsmødet - pænt 'foldet ud' over skuldrene. Jeg er generelt blevet meget bedre til at bruge mit strik - nu går der sjældent en dag uden at jeg har et eller andet i brug (om ikke andet så et par sokker).
Årets garn: Ikke nogen nyheder her, men jeg har heller ikke rigtig for alvor strikket store ting i nye garner, der for alvor kan give mig en ide. Storm blev strikket i Rowan Big Wool, men de telefonpæle der skal bruges til garnet gør i sig selv at jeg ikke vil strikke ret meget i det. Så alt er ved det gamle: Tvinni til voksne og gerne den bløde Lanett til børn (tyndt, blødt og holder til maaaaange vaske i maskinen uden for meget fnuller).
Årets tal: 5292 gram garn blev strikket op - 6675 gram blev tilført lageret. Det giver et minus (eller plus?) på 1383 gram. Ikke så galt endda og bogføringen giver mig lidt hånd i hanke med lagerforøgelsen når jeg kan se de tørre tal. Og så er jeg lidt overrasket over hvor mange kilo det er blevet til taget i betragtning at det er mit første år som udearbejdende med to børn. Men jeg er blevet godt til at bruge enhver lille anledning til at strikke - når børnene bader, ventetid i lufthavnen eller tandlægen, når den store udvidede familie spiller quizspil (tænker bedst med noget i hænderne), bilture osv. Så alt i alt bliver det alligevel til noget.

2010 er skudt i gang. Vi havde en hyggelig nytårsaften. Naboerne kiggede forbi og drak lidt vin/øl, vi spillede Bohnanza og Kristine klarede at holde sig vågen til kl. 24 for at se fyrværkeri sammen med Andreas, der vågnede for en kort bemærkning.
Første færdige strik ligger til tørre: En sweater til Andreas, meget apropro disse tider hvor sneen og isen har hærget i 14 dage - der er faldet 5 cm mere sne i dag - og temperaturen om natten er under 10 grader.

4 kommentarer:

Ulla sagde ...

Interessant læsning, det er altid sjovt at læse andres erfaringer. Du har godt nok været produktiv med strikkepindene.

Ooohhh Bohnanza er sjovt, det bringer den indre jyde frem!

Strikkeheksen sagde ...

Spændende læsning og så gav du mig lige fif til et par ekstra punkter, jeg kan tage med næste år. F.eks. har jeg helt glemt at se på, hvor meget garn jeg trods alt har brugt :-)

Clover kunne jeg rigtig godt finde på ats strikke, nu er den i hvert fald kommet på min to-do-liste :-)

Godt nytår og tak for en spændende og inspirerende blog :-)

britt sagde ...

Det er altid skægt at læse denne slags opsummeringer. Min kommer dog først i februar (Oscar-måneden) - der uddeles der nemlig GrenDesign Awards...
Clover tror jeg da også jeg skal have kigget nærmere på - det er vist noget med dobbelt garn, store pinde og fuld fart på....lige noget for mit temperament pt.
KH,
Britt

Monstermønster sagde ...

Spennende med oppsummering! Synes du har strikket meget, imponerende med to barn og arbeide!