onsdag den 28. april 2010

Back to basics

Det er meget godt at være udstyret med en udpræget hang til orden i tingene, systematisk tilgang til arbejdsopgaver, overblik og tendens til minimalisme. Det har jeg stor gavn af på kontoret, i sagsbehandlingen og styring af projekter, men det er ikke altid en fordel når man har en kreativ hobby som strik. Jo, det er praktisk at huske at købe den rette mængde garn til et projekt, når en opskrift skal omregnes til en anden størrelse osv., men det kan også bremse ens kreativitet. Fx når man allerede har gang i flere projekter og på det bestemteste synes de skal være færdige før man begynder på et nyt eller når man synes man allerede har så meget garn på lager at det vil være fråds at købe nyt (her fraset tandlægeregningen (der desværre nok bliver højere endnu...) og fartbøden der heldigvis var mindre end frygtet).

Så nu handler det om at finde tilbage til det en hobby handler om - at have det sjovt og hyggeligt.
Først rådet fra Ulla og Britt - garnlageret ud på gulvet:Så er jeg godt klar over at der er nogen, der nok synes der er tale om et forholdsvist lille lager. Jeg blev faktisk selv noget overrasket over det - var helt sikker på at jeg forlængst havde passeret de 10 kg. Men efter at have fraregnet det jeg aldrig får strikket af og som børnehaven kan overtage er der 6097 gram. Inklusiv de 3 projekter jeg har gang i; et par strømper, 'Lange skygger' af Anette Danielsen og 'Elvira' af Karen Noe. Det er jo slet ikke så galt.
Så har jeg ellers siddet og kigget lidt på det.
Derpå blev 'Elvira' pakket sammen og lagt på hylden til bedre tider. Den er fin og det jeg har strikket indtil videre ser godt ud og den passer, men den er så keeedelig at strikke. Retmasker og rundt og rundt og rundt og når man så kommer til en bølgeomgang bliver maskeantallet lige fordoblet... Lige nu er humøret ikke til den.
'Lange skygger' er en trøje jeg må eje. Farvesammensætningen er fin og selvom det godt nok også er maaaaange retmasker sker der lidt mere. Projektet er avanceret til strikkekurven. Den frister lidt igen.
Så er der garn til nogle børneprojekter. Karen frister med 'Biler' af Hanne Thorsen - den opskrift har jeg også liggende og Andreas er jo i den grad glad for biler. Der er også noget Navia som kunne blive forvandlet til en vest til mig selv, måske denne her.
Den store bunke garn i midten er strømpegarn - der er nok til et par eller 15-20 stykker.
Jeger blevet inspireret- jeg har fået overblik over lageret, den dårlige samvittighed over projekter i kurven er væk og jeg har fået lyst til at strikket noget af garnet. Det har været en godt formiddag.
Nu vil jeg strikke lidt og så skal jeg på arbejde.

3 kommentarer:

Strikkeheksen sagde ...

Sådan - herligt at få lysten og overblikket tilbage :-)Den lille vest fra Wendy er så lækker!

Lange Skygger må jeg da også se at få gang i - den har jo været på min liste i 100 år og er bare så lækker :-)

strikkeforsker sagde ...

Godt gået!
Man får så meget inspiration, når man får ryddet ud i de uønskede projekter og overblik over lageret. Jeg burde nok opdatere mit excel ark i ferien.

Uha Biler ville være fin til Andreas

Britt sagde ...

Sådan! Nogen gange skal der ikke så meget til - dejligh St inspirationen er vendt tilbage.
KH Britt