onsdag den 24. august 2011

4 måneder

Allerede!! I dagens anledning poserer han for fotografen i sine nye bukser. Og smiler lidt forsigtigt hvorefter han overgår til råben fordi hans mor har glemt at han skulle fodres først.

Det er ingen hemlighed at jeg elsker overalls og heldragter til små børn, så jeg har testet et par designs. Første forsøg får ingen adgang til bloggen. Heldragtmønstret fra Meedom er ok, men man skal ikke teste nyt mønster og nye sømme i næsten sort strækvelour med sort tråd. Ak og ve et resultat- men jeg lærte lidt om hvilke overlocksømme min symaskine har...

Andet forsøg er Elsebeth Gynters 'bukser med lap'. Jeg faldt pladask for modellen og retrostilen og første par er klar. De blev hæderlige, men der er plads til maaange forbedringer.
Mønster: 'Bukser med lap' af Elsebeth Gynther. Str. 6 mdr. Passer stort set Johannes på en prik. De er lidt lange på benene, men jeg turde ikke lægge dem op, fordi jeg syntes de så korte ud, så de fik en ribouleau istedet. Når jeg får tid bliver de klippet af og bukserne lagt op, for ellers passer de først i benene når han helt sikkert vokser ud af resten. Jeg har også lavet en ribrouleau foroven og det blev ikke så vellykket. Den er blevet strukket for meget så kanten nu flaner og så syede jeg den fast med et bikubemønster for at få den pæn på bagsiden. Det har ligesom gjort kanten for 'fast' og 'flad' - et gammeldags skråbånd havde nok været bedre. Næste gang laver jeg belægninger istedet - det tror jeg bliver pænere.
Stof: Brun babyfløjl - det samme som Andreas bukser - jeg havde 1 m og med lidt fiflen frem og tilbage med mønstret gik det lige - det skal jo vende samme vej når det er fløjl.
Hot? Afgjort en model jeg skal have syet igen. Overvejede lidt om jeg synes de er træls der ikke er knapper forneden til bleskift (hvad man jo selvfølgelig bare kan lave) men efter at have arvet et par overalls uden knapper fandt jeg ud af, at det ikke generede mig voldsomt, så det er blevet uden.
Modellen er i øvrigt en glad og mild dreng - vægt og længde er vi ikke helt opdateret på, men han spiser godt, sover godt og elsker at blive underholdt af sine søskende.

3 kommentarer:

Ulla sagde ...

Nøj tiden flyver afsted, han er charmerende. Lækre bukser til både store og lillebror. Du er vist blevet bidt af børnetøjssyning.

Uha ribrouleau er min yndlingsaversion. Har du prøvet foldeeleastik?

lykkefanten sagde ...

Han er en lækkerbuks, ingen tvivl om det! Og så har han lækre bukser på også, så det er dobbelt op ;)

Børnetøj bliver man hurtigt bidt af, ikke sandt? ;)

Fuglemamma sagde ...

For en skjønnas! Og veldig fine bukser, jeg er som alltid dypt imponert over alle som kan sy klær.