søndag den 29. april 2012

Simplicity 2245

 Efter en lidt sej kamp og en del udfordringer er min nye tunika færdig. Ok vellykket alt taget i betragtning...
Der er ikke noget galt med mønstret - det hele passer fint sammen med en syvejledning - prøvelsen lå for mig i, at det er første gang jeg har syet efter et amerikansk mønster. Og hvor jeg første gang jeg strikkede efter et engelsk/amerikansk mønster trods alt var så velbevandret udi strikningens kunst at jeg kunne 'gætte mig' til det jeg ikke umiddelbart kunne forstå, så er jeg så meget novice udi syning, at det med gætteriet eller lidt fiks fakserier ikke heeeeelt går.
Man skal fx lære at sømrum er inkluderet i mønstret.... Så der er pillet op, klippet en hæl og hakket en tå og så lykkedes det sådan nogenlunde. 
Den er ikke 100 % og jeg har lidt en 'kittel' følelse af at have den på, måske på grund af lommerne, men det er også lommerne jeg synes er det fede ved den.
 Mønster: Simplicty 2245, str. 12. Har så vidt muligt gjort nøjagtig som der stod i syvejledningen. Fint mønster, men noget tyndt spøjst mønsterark, som det er nødvendigt at stryge før man kan tegne det ordentligt af. Minder om det gamle tynde papir man brugte til luftpost i minde unge dage (det er maaaaaaaange år siden.....)
Mønster: Bomuld fra Hilco købt hos Stof og stuff. Lækkert stof og fint at arbejde med.  
Hot? Den er ok og skal nok blive luftet her til sommer. Eller nu med en tynd bluse under?
Weekenden lakker mod enden. Vi har købt sommerblomster til krukkerne og frø til køkkenhaven - nu mangler der bare et par solstråler eller tre. De sidste par timer skal nu tilbringes sammen med et strikketøj og udarbejdelsen af en to-do-liste til gemalens fødselsdag i næste weekend (han runder et skarpt hjørne!). Til gengæld er der kun 4 arbejdsdag i næste uge....

3 kommentarer:

Fuglemamma sagde ...

Den var da veldig flott, synes jeg. Enig i at lommene var prikken over i´en. Jeg er som alltid stum av beundring over hjemmesydde klær. Lykke til med jubilant-planleggingen!

strikkeforsker sagde ...

Fin tunika. US er noget andet end danske mønstre og jeg bander også det tynde papir langt væk. -
Hov det mønster har jeg også, det er Liesl bag Oliver + S. Kig nærmere på hendes børnemønstre, de er rigtig fine også dem til drengene.

Karen S, Lykkefanten sagde ...

Dejlig tunika! Skøn pasform og rigtig sød detalje med lommerne!