lørdag den 23. februar 2013

Bedre sent end aldrig

Engang i efterårsferien syede jeg et par nye poser til opbevaring af strikketøj. Men det var først i tirsdag at jeg fik beordret manden til at finde boremaskinen frem, så jeg kunne få snoet et par snore til at lukke med (jeg beklager de lidt mørke billeder, men da jeg endelig huskede at jeg skulle tage billeder til bloggen var det begyndt at blive mørkt og jeg ville ikke vente til i morgen :familienskalpåferiemesseheledagenimorgen:)
Ergo har jeg også glemt alt om hvorfra jeg fik mønstret, men muligvis har Karen engang henvist til den side hvor jeg fandt tutorial'en på tasken. Never mind - der findes masser af lignende mønster ude på www og sådan en taske er både nem og hurtig at sy.
De kan varieres i det uendelige og i alle mulige størrelser. Mine to er begge i størrelsen passende til et strikketøj a la et par strømper, et sjal eller starten på en sweater. Jeg kan ikke sige mere om stoffet end at det stammer fra lageret og om garnet at det er tyvstjålet fra Kristines værelse en dag hun ikke var hjemme...
Dette er bunken af tidligere/nuværende strikketøjsopbevaringstasker. Fra venstre: 
- En strikket strikketaske af et mønster fra Garnstudio. I virkeligheden temmelig upraktisk til formålet. Strikkepindende stikker ud og og den har ingen ´bund´, så den er ikke så rummelig. Derfor ikke meget brugt og burde blive anvendt til noget andet. 
- Min grønne ´syboks´. Bruges stadig flittigt. Perfekt i størrelsen til et par strømper og til at være i tasken hvis nu chancen for et par pinde skulle byde sig...
- En gammel molo-taske sandsynligvis erhvervet i forbindelse med et tøjindkøb til børnene. God i størrelsen til et mindre strikketøj,men temmelig kedelig og forventes afløst af de ny-syede tasker.
- Min gamle patchwork-taske. Burde egentlig være fotograferet tæt på, for det er en fin model. Kan snildt rumme en igangværende sweater og det har den også jævnligt gjort. Den bærer dog lidt præg af at være fra mine tidlige patchwork-dage, så finish er ikke tip-top og den bliver bare lukket med et 'låg' uden lynlås eller lignende, så man skal være lidt påpasselig med at tingene ikke falder ud hvis man er på farten.
- Sidst men ikke mindst min katvig-taske - ligeledes erhvervet ved et børnetøjsindkøb får år tilbage. Flittigt brugt som strikketaske til større projekter, men kedelig at at se på og lider at samme lukningsproblem som patchworktasken.

Derfor har jeg fundet stof og lynlås frem og lagt på sybordet til endnu to tasker til strikketøj - planen er at de skal være i størrelsen a la plads til en sweater og i model af la den grønne på billedet herunder. Nu må vi se hvornår de faktisk bliver færdige...

Hvordan opbevarer du dit strikketøj?

1 kommentar:

Ulla sagde ...

æææhhh meget lidt inspirende opbevaring af strikketøj. Det burde jeg gøre noget ved. En plastikpose med lynlås til rejsebrug er min standard. Så har jeg en flettet kurv og en mulepose fra MD sheep and wool