søndag den 2. juni 2013

Nye projekter

Som nævnt i sidste indlæg havde jeg med min Boardwalk strikket pindene tomme. det varede cirka et nanosekund inden der var slået op til næste projekt - den islandske sweater til Andreas fra Knit for your kid. Største størrelse er str. 6 år hvilket ville være passende for min ikke specielt høje knap 5½ årige dreng. Meeeen en hellængde på 42 cm synes jeg ikke er for lang til en seks-årig hvis den skal kunne bruges over mere en en årstid. Det burde ikke være en smal sag at forlænge selvom min strikkefasthed i højden er lige i underkanten. Lidt længere rib, lidt flere omgange glatstrik end opskriften siger og så nogle ekstra pinde af mønstret. Men ak - det er ikke helt godt:
Jeg har valgt at starte mønstret et sted med en hel omgang af kontrastfarven - og det giver en alt for brat overgang til mønsterdelen. Det ser vældig uharmonisk og forkert ud og skal laves om. 
Jeg kan dog ikke helt bestemme mig for følgende valgmuligheder:
1) Trævle helt op og starte forfra.
2) Strikke færdig, trævle op nedefra og strikke det nederste stykke igen.
3) Trævle helt op, gå en pindestørrelse op og en størrelse ned, så det strikkede bliver knap så fast i det.  Jeg strikker ganske vist i det foreskrevne dobbelt højlandsuldgarn/holstgarn på de foreslåede 4 mm, men er bange for at mønsterstrikken gør det for kompakt i det.
Hmmmm....

Så mens jeg tænker har jeg slået op til Nanook af Heidi Kirrmaier (og nej, jeg har faktisk ikke planer om at strikke mig gennem alle hendes opskrifter). Der er basis for en hurtig sag i dobbelt Blackhill Højlandsgarn på pinde 4,5 mm. På vej tilbage fra Saltum Uldfestival for et par uger siden slog vi et smut forbi Gug og Garnudsalg og jeg fik mig måske et nøgle eller og med hjem....Jeg tror nok farven er rullesten - den er i hvert fald fin grå:-)

1 kommentar:

Fuglemamma sagde ...

Kjedelig når man ikke er fornøyd, men jeg synes nå genserstarten ser gulle god ut. Flotte farger! Også på strikke-erstatningen. Jeg er glad i grått.