mandag den 6. oktober 2008

Lidt nyt

Det er blevet til lidt nye bøger. Manden forstår simpelthen ikke hvordan man kan læse strikkebøger som godnatlæsning - det giver jo ingen mening andet end når man strikker. Er jeg den eneste på hvis sengebord der ofte ligger strikkebøger?
'Strik naturligvis' af Anette Danielsen er den nyeste på matriklen og var ventet med spænding - jeg er meget begejstret for 'Hønsefødder og gulerødder'. Men jeg er ikke helt solgt. Jo, vist er der nogle fine modeller, men ikke nogen der bare siger 'Strik mig!'. Måske de tre herremodeller - dem synes jeg er vildt flotte. Jeg skal nok have nærstuderet den nogle flere gange.
Eller måske er jeg kommet i en lillebitte strikkekrise. Efter at jeg så småt kan se at elefanttrøjen rent faktisk bliver færdig og efter at jeg har hamstret så meget fint tvinni tussah, skal jeg jo finde det heeeeelt rigtige nye projekt. Det perfekte projekt til det perfekte garn. Og i denne søgen er jeg på mærkværdigvis gået helt i stå. I virkeligheden er ventelisten af kommende projekter laaaang, så lang, at jeg bliver helt stresset ved tanken om alt det jeg skal nå. For jeg ved jo godt, at jeg ikke kan strikke alt. Suk. Og så kan jeg slet ikke vælge.
Imens krisen kradser strikker jeg noget meget simpelt, enkelt og nemt. En 'kragejakke' til mig selv fra 'Strikk til nøstebarn'.
Den tjener flere formål.
For det første som aflastning fra elefanterne. Det er ikke altid man har overskud til flerfarvestrik, slet ikke når der skal snakkes eller ses en spændende film. Og strømper er ikke i kridthuset for tiden.
For det andet opdagede jeg for en uges tid siden at min Pisa er for åben i halsen og fortil når man er på legepladsen ved søen og det blæser. Maple er for kort og så synes jeg jeg manglede en enkel klassisk trøje der er let at strikke. Jeg tror dog jeg skal lede efter nogle smukke lyse træknapper til. Er der nogen der ved hvem der har et udvalg af træknapper?

3 kommentarer:

grendesign sagde ...

Man skal bestemt ikke kimse af automatstrik - og det færdige er ofte meget anvendeligt.
Annette D's modeller er fantastiske - jeg ville ønske du havde set dem live. De sidder rigtigt fint.
Nøstebarns-bogen skal jeg vist have kigget nærmere på.
KH Britt

Fuglemamma sagde ...

Den jakken har jeg tenkt på jeg også. Strikket en til Hauk for noen år siden som ble veldig fin, og da hadde jeg egentlig lyst på en selv. Flotte farger du har valgt!! Ønsker meg nøstebarnboka selv om jeg har omtrent alle oppskriftene. Skjønner nemlig godt hvorfor man kan finne på å lese strikkebøker på senga - drømme, drømme:-)

Merete sagde ...

Med 38 strikkebøker i bokhylla, så er det ikke rart at noen av dem havner på nattbordet også, så det leses her også.

Du har en skjønn blogg, jeg må huske å legge igjen spor oftere etter meg.