lørdag den 7. april 2012

I mangel af sol ...

... sendte jeg manden ud at sætte glas i drivhuset, Johannes blev lagt i barnevognen til sin eftermiddagslur og Andreas og Kristine blev beordret ud at lege i mindst en time. Alt imens moderen nød roen og sysleriet indenfor:-) De to sol-nederdele kan næsten klares på en time - og lidt til hvis man lader Johannes tømme skraldespanden under sybordet og giver de store lov til at sidde ved hver sin bærbare og spille computer. 
Mønster: Minikreas solnederdel i str. 128/134. Super enkel og du kan sagtens lave mønstret selv, så længe du kan tegne en halv eller kvart cirkel:-). Rib foroven. Denne her er pyntet med en lomme og et kantebånd forneden.
Stof: Bomuld fra Stof og stuff. Fine små japanske dukker som Kristine er meget begejstret for. Det har ligget i gemmerne i nogle måneder og hun har jævnligt spurgt til om jeg ikke snart syede en nederdel til hende.
Hot? Oh, yes - hun er begejstret og har ikke taget den af endnu:-)
Svampesolen i jersey blev egentlig lavet først. Samme turkise rib som den øverste (og som ikke vises på nogen af billederne), men uden lommer og bare en overlocket kant forneden. Enkel, blød og sommerlig og Kristine udbrød straks at den skulle hun have med på sommerferie! 
Og her lidt tættere på så man kan se svampene - ulempen ved solmønstret er så at det kun er foran de vender den rigtige vej... Men jeg er helt vild med de søde svampe.
Sådan gik der en dejlig lørdag. Og om lidt vil jeg lokke manden til at lave et kop kakao (med flødeskum...uhmmmm....).

2 kommentarer:

Ulla sagde ...

Sol nederdele er en klassiker for både modtager og syerske. Jeg må vist igang med at lave nogle. Der findes en beregner online, hvor man bare taster mål ind og så klare den resten.

GrenDesign sagde ...

Fede nederdele!!!
Får helt lyst til at sy sådan en sag til min datter også...